Cine este Michael Wolff, autorul cărţii "Foc şi furie: În interiorul Casei Albe", pe care Trump încearcă s-o blocheze

O carte care nu a fost încă lansată a început deja să facă titluri de presă care au înconjurat lumea, scrie BBC.

1583 afișări
Imaginea articolului Cine este Michael Wolff, autorul cărţii "Foc şi furie: În interiorul Casei Albe", pe care Trump încearcă s-o blocheze

Cine este Michael Wolff, autorul cărţii pe care Trump încearcă s-o blocheze (Sursa: inc.ro)

Secretarul de presă al preşedintelui american Donald Trump, Sarah Sanders, a respins dezvăluirile din cartea Foc şi furie: În interiorul Casei Albe şi le-a calificat ca fiind "un gunoi de ficţiune tabloidă".

Dar autorul Michael Wolff spune că a avut acces la niveluri înalte, efectuând peste 200 de interviuri cu domnul Trump şi personalul său timp de 18 luni.

Avocaţii preşedintelui încearcă să oprească lansarea cărţii de marţi.

Ce ştim despre autorul însuşi?

Michael Wolff, în vârstă de 64 de ani, a semnat articole în mod curent pentru publicaţii media, inclusiv pentru New York magazine şi Vanity Fair.

Stilul său este de a le oferi cititorilor informaţii de culise despre dedesubturile unui subiect, adesea ale organizaţiilor media, şi mogulilor din spatele lor.

Unele dintre lucrările sale s-au dovedit a fi controversate, subiecţii contestând public rapoartele sale.

El este cunoscut pentru biografia lui Rupert Murdoch, intitulată Omul care patronează ştirile, care a fost lansată în 2008. 

După ce a câştigat premii naţionale pentru reportajele sale, el a fost descris, într-un articol de profil din 2004, în The New Republic, sub numele de "Este băiat al presei din New York".

Scriitorul Michelle Cottle a încercat să-i caracterizeze stilul, vorbind cu el şi cu alţi jurnalişti care l-au cunoscut. "Chiar şi Wolff recunoaşte că relatările convenţionale nu sunt bagajul lui", a scris aceasta.

"Mai degrabă, el absoarbe atmosfera şi bârfele care se învârteau în jurul său la cocktail-uri, pe stradă şi mai ales în timpul prânzului lung".

Site-ul de ştiri Axios informează că autorul a înregistrat zeci de ore de interviuri pentru această carte, inclusiv cu fostul strateg al Casei Albe Steve Bannon şi fostul şef adjunct al personalului Katie Walsh.

Citatele atribuite domnului Bannon în cartea lui Wolff i-au determinat pe avocaţii preşedintelui Trump să-i elibereze un ordin de restricţie, acuzându-l de încălcarea unui acord de nedivulgare şi defăimarea preşedintelui.

 

ordin de restricţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici