Michael Cohen: Nu va exista o „tranziţie paşnică” dacă Donald Trump pierde alegerile din 2020/ Trump l-a pus să iniţieze peste 500 de ameninţări în ultimii zece ani

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, a declarat în cadrul audierilor din Congres că preşedintele Donald Trump l-a pus să facă peste 500 de ameninţări în cei zece ani de colaborare, relatează Reuters.

1793 afișări
Imaginea articolului Michael Cohen: Nu va exista o „tranziţie paşnică” dacă Donald Trump pierde alegerile din 2020/ Trump l-a pus să iniţieze peste 500 de ameninţări în ultimii zece ani

Cohen a declarat că Donald Trump l-a pus să iniţieze peste 500 de ameninţări în ultimii zece ani

În cadrul audierilor din Camera Reprezentanţilor, Cohen l-a descris pe Donald Trump drept un şef „intoxicant”, un „escroc” minţea mereu fără ezitare. Fostul avocat a declarat că îi este ruşine că a susţinut „actele ilicite” ale preşedintelui american.

„De câte ori v-a pus Donald Trump să ameninţaţi o persoană sau o entitate în numele lui? [...] Peste 500 de ori?”, au întrebat procurorii. „Probabil”, a răspuns Cohen, menţionând că persoanele ameninţate au variat de la femei până la jurnalişti.

Cohen le-a arătat investigatorilor mai multe scrisori scrise în numele lui Donald Trump, prin care ameninţa foşti colegi de liceu şi facultate să nu facă publice note sau evenimente.

Printre ţintele minciunilor şi ameninţărilor făcute în numele lui Trump se numără şi Melania Trump, faţă de care Cohen a manifestat un regret particular. „Faptul că am miniţit-o pe prima doamnă este unul dintre cele mai mari regrete”, a declarat Cohen.

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui Donald Trump, a declarat în cadrul audierii din Congres că îi e teamă de faptul că Trump nu îi va permite succesorului său să preia paşnic controlul Casei Albe, dacă pierde alegerile din 2020.

„Având în vedere experienţa mea de lucru cu domnul Trump, îmi e teamă că dacă pierde alegerile din 2020, nu va fi o tranziţie paşnică a puterii”, a declarat Cohen.

Remarca lui Cohen, care a declarat în urmă cu mai mult timp că „ar încasa un glonţ pentru Trump”, a venit la finalul audierilor. Fostul avocat a transmis că îngrijorarea sa pentru alegerile din 2020 sunt motivul pentru care a fost de acord să fie audiat azi.

„Am realizat că am făcut multe greşeli şi mi le-am asumat în public şi sub jurământ, dar tăcerea şi complicitatea în faţa distrugerii zilnice a normelor morale nu va fi una dintre greşeli”, a declarat Cohen.

„Am făcut anumite lucruri şi am acţionat greşit în numele lui Trump. I-am urmat orbeşte cererile. Loialitatea mea pentru Donald Trump m-a costat totul: fericirea familiei, prietenii, licenţa de practică, compania, stilul de viaţă, onoarea, reputaţia şi curând îmi va lua şi libertatea. Nu voi sta în spate, tăcând, să văd cum face acelaşi lucru şi cu ţara”, a adăugat fostul avocat al preşedintelui american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici