Coliziune între un TGV şi un tractor în Franţa. Traficul între Bretagne şi Paris, perturbat puternic

Traficul între Bretagne şi Paris era perturbat puternic în noaptea de duminică spre luni, după ce un tren de mare viteză (TGV) a lovit un tractor care a căzut pe calea ferată duminică după-amiaza, un accident care s-a soldat cu doi răniţi uşor, potrivit SNCF, relatează Le Parisien online.

867 afișări
Imaginea articolului Coliziune între un TGV şi un tractor în Franţa. Traficul între Bretagne şi Paris, perturbat puternic

Coliziune între un TGV şi un tractor în Franţa. Traficul între Bretagne şi Paris, perturbat puternic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O ramă dublă de TGV care se întrepta către Rennes, la bordul căreia se aflau aproximativ 1.000 de persoane, a intrat în coliziune, la o viteză de 160 de kilometri pe oră, cu un tractor care a căzut pe calea ferată, fără tractorist la bord, aparent din cauza unei probleme tehnice, la Noyal-sur-Vilaine.

Două persoane au fost uşor rănite, şi anume conductorul TGV-ului şi o pasageră, a precizat Societatea Naţională franceză de Căi Ferate (SNCF).

Şinele au fost deformate în accident. Traversele şi şinele au fost afectate pe o porţiune de aproximativ 100 de metri. Traficul a fost oprit pe acest tronson, Rennes-Le Mans.

Traficul feroviar a fost întrerupt în ambele sensuri în acest sector, pentru a permite unor echipe specializate să intervină.

Din cauza accidentului, aproximativ zece TGV-uri către Bretagne au fost redirecţionate pe la Nantes duminică seara, prelungind timpul de călătorie cu o medie între 50 şi 60 de minute. În sens invers, întârzieri de aproximativ patru ore erau anunţate la sosire în Gara Montparnasse de la Paris, pentru trenuri provenind din Lorient, Quimper, Rennes, Saint-Malo, Lannion, Brest, Nantes şi Le Croisic. Un TGV venind de la Rennes şi unul de la Saint-Malo au fost anulate.

Erau vizate, în total, aproximativ 20 de TGV-uri şi aproximativ 10.000 de pasageri.

La Paris, prefectura a ansat planul Pégase pentru a evita blocarea Gării Montparnasse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici