Comandantul forţelor aerospaţiale ruse: Rusia este lider în sectorul spaţial

Comandantul general al forţelor aerospaţiale ale Rusiei, generalul Viktor Bondarev a declarat sâmbătă, în cadrul celebrării a 60 de ani de la înfiinţarea cosmodromului Plesetsk, faptul că Rusia şi-a păstrat un rol de lider în sectorul spaţial, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

3240 afișări
Imaginea articolului Comandantul forţelor aerospaţiale ruse: Rusia este lider în sectorul spaţial

Comandantul forţelor aerospaţiale ruse: Rusia este lider în sectorul spaţial

"Suntem la un nivel foarte înalt. Rusia nu şi-a pierdut poziţia în sectorul spaţial. Recent a crescut numărul de nave spaţiale şi sateliţi lansate în spaţiu", a declarat Bondarev.

"Ieri a avut loc o lansare reuşită în urma căreia 72 de sateliţi au ajuns pe orbită. Ne dezvoltăm în permanenţă, astfel încât Rusia să nu îşi piardă poziţia în spaţiu", a mai precizat acesta.

Peste 2000 de sateliţi şi nave spaţiale au fost trimise în spaţiu şi peste 500 de rachete balistice intercontinentale au fost lansate în ultimii 60 de ani de la cosmodromul Plesetsk.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici