Comisia Europeană a renunţat la procedura de infringement contra României în cazul Cărţii Albastre

Comisia Europeană a renunţat la procedura de infringement împotriva României în legătură cu aplicarea Directivei Cărţii Albastre, informează un comunicat oficial al Executivului comunitar.

219 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a renunţat la procedura de infringement contra României în cazul Cărţii Albastre

Comisia Europeană a renunţat la procedura de infringement contra României în cazul Cărţii Albastre (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

CE a constatat că trei state membre UE încă îngreunează accesul imigranţilor calificaţi la locuri de muncă în cadrul Blocului comunitar. Deşi au fost avertizate în iulie 2011, Austria, R.Cipru şi Grecia încă nu au aplicat Directiva Cărţii Albastre, care ar fi trebuit implementată înainte de 19 iunie 2011.

De aceea, cele trei state au fost somate să aplice reglementările UE. În schimb, CE a renunţat la procedurile de infringement împotriva României, Maltei şi Luxemburgului.

Directiva Cărţii Albastre prevede reglementări comune şi eficiente care le permit imigranţilor calificaţi din afara Europei să lucreze pe piaţa UE. Directiva a fost adoptată pe 25 mai 2009, iar statele membre trebuiau să o aplice până în iunie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici