Comisia Europeană probabil va aproba fuziunea Vodafone/Liberty Global pe piaţa de telecomunicaţii în Olanda

Compania britanică de telecomunicaţii Vodafone şi reţeaua de cablu americană Liberty Global ar urma să primească aprobarea Direcţiei Comisiei Europene pentru Concurenţă în scopul fuzionării filialelor din Olanda, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

1292 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană probabil va aproba fuziunea Vodafone/Liberty Global pe piaţa de telecomunicaţii în Olanda

Comisia Europeană probabil va aproba fuziunea Vodafone/Liberty Global pe piaţa de telecomunicaţii în Olanda

Cele două companii, care vor să fuzioneze pentru a putea concura mai bine cu firma KPN, ce a deţinut monopol pe piaţa olandeză a telecomunicaţiilor, au oferit unele concesii minore în cadrul procedurii de evaluare de către Direcţia pentru Concurenţă a Comisiei Europene.

Industria europeană a telecomunicaţiilor a avut tendinţa de consolidare în ultimii ani, în contextul în care companiile au intensificat investiţiile. Însă reglementările mai dure adoptate de comisarul UE pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, şi solicitările de concesii majore în schimbul aprobării procedurilor de fuziune au generat preocupări în acest domeniu, notează agenţia Reuters.

Fuziunea Vodafone cu Liberty Global va crea a doua companie de telecomunicaţii ca mărime din Olanda. Firma Ziggo, a grupului Liberty Global, este cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Olanda, iar Vodafone este al doilea operator de telefonie mobilă.

Comisia Europeană şi Vodafone au refuzat să comenteze informaţiile. Autoritatea UE pentru concurenţă va anunţa rezultatul evaluării pe 3 august. "Nu comentăm aceste speculaţii. Suntem într-un dialog constructiv cu reprezentanţii Comisiei Europene şi suntem încrezători că vom primi aprobarea", a declarat un purtător de cuvânt al companiei americane Liberty Global.

Vodafone va plăti un miliard de euro (1,1 miliarde dolari) grupului condus de omul de afaceri american John Malone pentru egalizarea acţiunilor în noua companie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici