CONFLICTUL Israel - Fâşia Gaza: Cel puţin 16 palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU bombardată de israelieni

Cel puţin 16 palestinieni care se refugiaseră într-o şcoală ONU au fost omorâţi miercuri dimineaţa în urma unor bombardamente israeliene, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit unui bilanţ revizuit în scădere prezentat de către serviciile de salvare, relatează AFP.

1759 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL Israel - Fâşia Gaza: Cel puţin 16 palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU bombardată de israelieni

CONFLICTUL Israel - Fâşia Gaza: 20 de palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU bombardată de israelieni (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Obuze de tanc au lovit în plin două săli de clasă dintr-o şcoală UNRWA, Agenţia ONU pentru refugiaţ palestinieni, în tabăra de la Jabaliya, a precizat aceeaşi sursă, care a anunţat iniţail un bilanţ de 20 de morţi.

Un reprezentant UNRWA a anunţat 15 morţi.

Numeroşi civili s-au refugiat în şcoli UNRWA la Jabaliya, după ce au fost avertizaţi de către armata israeliană că sectorul sau localitatea în care trăiesc riscă să fie vizat de bombardamente masive.

Goniţi de acasă de confruntările armate, aproximativ 180.000 de locuitori din enclava palestiniană trăiesc, în condiţii foarte precare, în 83 de şcoli administrate de către UNRWA.

Mai multe dintre aceste instituţii au fost atinse în confruntări armate. Pe 24 iulie, un obuz tras de către israelieni a căzut în curtea uneia dintre instituţii, la Beit Hanoun, omorând 15 palestinieni. Însă armata israeliană a afirmat că obuzul nu a fost tras de către israelieni.

Israelul acuză mişcarea islamistă palestiniană Hamas de uciderea civililor, afirmând că mişcarea îi foloseşte ca pe "scuturi umane", ascunzând arme şi centre operaţionale în biserici, moschei sau şcoli.

UNRWA, care a denunţat cu o zi înainte, într-un comunicat, utilizarea de către combatanţi palestinieni a unei şcoli ONU pentru a ascunde armament şi muniţie, a precizat pentru AFP că şcoala de la Jabaliya, vizată în cursul nopţii de marţi spre miercuri de atacul israelian sângeros, nu este şcoala la care făcea referire în comunicat.

"Am vorbit ieri (marţi) despre o şcoală din centrul Fâşiei Gaza. Jabaliya (unde a avut loc atacul pe timpul nopţii de marţi spre miercuri) este în nord", a declarat pentru AFP Chris Gunner, un purtător de cuvânt UNRWA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici