Marea Britanie SUSPENDĂ campania electorală pentru alegerile parlamentare după atacul din Manchester

Partidele politice din Marea Britanie au căzut de acord să suspende campaniile electorale pentru alegerile parlamentare, până la noi dispoziţii, în urma exploziei din oraşul Manchester, în urma căreia au decedat cel puţin 19 persoane la un concert al cântăreţei Ariana Grande, informeză Reuters.

1883 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie SUSPENDĂ campania electorală pentru alegerile parlamentare după atacul din Manchester

Consevatorii britanici renunţa la campania electorală, după explozia de la Manchester Arena - presă

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a declarat că a discutat cu premierul Theresa May, ambii căzând de acord asupra suspendării campaniei naţionale pentru alegerile parlamentare din data de 8 iunie.

”Sunt îngrozit de evenimentele teribile ce s-au petrecut în Manchester noaptea trecută”, a afirmat Corbyn.

”Gândurile mele sunt alături de familiile şi prietenii celor ce au decedat şi au fost răniţi”, a adăugat acesta.

Anterior, Sky News a citat o sursă confidenţială din Partidul Conservator care afirmă că formaţiunea de guvernământ îşi suspendă campania electorală pentru alegerile generale din 8 iunie.

Cabinetul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, a fost convocat de urgenţă marţi la ora locală 9.00, după explozia de la Manchester, soldată cu 19 morţi şi circa 50 de răniţi, potrivit televiziunii Sky News.

Premierul britanic Theresa May a declarat, marţi, că Poliţia tratează incidentul de la Manchester Arena ca pe un atac terorist îngrozitor, potrivit Reuters.

Se lucrează pentru a stabili detaliile evenimentului ce este tratat de poliţie drept atac terorist. Toate gândurile noastre se îndreaptă către victime şi familiile acestora”, a declarat Theresa May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici