Video MAE: Am avut o singură solicitare de asistenţă. A sunat mama unei fete, pentru că nu dădea de ea/ Grindeanu: Până acum nu avem români printre victime

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii are în atenţie incidentul produs, luni seară, de la Manchester Arena, potrivit unui comunicat transmis de MAE, care precizează că misiunea diplomatică română face demersuri în vederea obţinerii datelor cu privire la naţionalitatea victimelor.

2691 afișări

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi, că a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, care i-a spus că, până în acest moment, nu au fost identificaţi români printre victimele atentatului de la Manchester.

Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, fie că vorbim de morţi, fie că vorbim de răniţi, dar şi către întregul popor britanic. Am discutat în urmă cu câteva zeci de minute cu ambasadorul României în Marea Britanie. Până în acest moment nu există informaţii că sunt şi români victime printre cei de la Manchester”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a spus că ţine legătura în continuare cu ambasada României în Marea Britanie.

Îmi exprim consternarea şi revolta faţă de un asemenea act îndreptat împotriva unor tineri nevinovaţi, care au mers la un concert. O să vedem în orele viitoare dacă există şi români printre victime”, a adăugat Grindeanu.

MAE transmite condeanţe 

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentul produs în seara de 22 mai 2017 în localitatea Manchester. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii privind circumstanţele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naţionalitatea victimelor”, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti şi întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, în urma puternicei explozii care a avut loc astăzi, 22 mai, la Manchester. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic”, se arată în comunicat.

MAE precizează că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează cazul şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

MAE: Am avut o singura solicitare de asistenţa- Cetăţeanul român este în afara oricărui pericol

MAE a precizat marţi că a primit o singură solicitare de asistenţa în urma atacului terorist de la Manchester, cetăţeanul român care a făcut obiectul solicitării fiind în afara oricărui pericol.

"Până în prezent la nivelul Call Center-ul CCSCRS a fost recepţionată o singură solicitare de asistenţă din partea unui cetăţean român cu privire la situaţia unui membru de familie, aflat în Manchester. Solicitarea a fost redirecţionată, prin intermediul modulului dedicat gestionării situaţiilor de criză, către Ambasada României la Londra. În urma demersurilor efectuate de misiunea diplomatică română a rezultat faptul că cetăţeanul român este în afara oricărui pericol", spune MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la Manchester pentru a asigura contactul dintre misiunea diplomatică română şi autorităţile locale din Manchester.

22 de oameni au murit, iar 59 au fost răniţi, în urma exploziei de la Manchester Arena. Printre victime se află mulţi copii şi tineri.

Poliţia britanică a anunţat marţi că a reţinut un bărbat suspectat de legături cu atentatul terorist care a avut loc în sala de concert din Manchester, notează site-ul BBC News.

Ambasadorul Mihalache: Mama unei fete nu dădea de ea, pentru că fata dormea

Singura solicitare de asistenţă primită de MAE după atentatul de la Manchester provenea de la o mamă, care ştia că fiica sa se află la concert şi "nu dădea de ea", a precizat marţi pentru MEDIAFAX ambasadorul român în Regatul Unit, Dan Mihalache.

"A sunat mama unei fete, pentru că nu dădea de ea. (...) Am avut o solicitare de a verifica dacă nu a păţit ceva, pentru că nu dădeau de ea, ştiind că a fost la acel concert, dar a rezultat ca nu dădeau de ea pentru că dormea", a spus pentru MEDIAFAX ambasadorul Mihalache.

22 de oameni au murit, iar 59 au fost răniţi, în urma exploziei de la Manchester Arena. Printre victime se află mulţi copii şi tineri.

Poliţia britanică a anunţat marţi că a reţinut un bărbat suspectat de legături cu atentatul terorist care a avut loc în sala de concert din Manchester, notează site-ul BBC News.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, marţi, atentatul comis la concertul din Manchester, soldat cu cel puţin 22 de morţi şi zeci de răniţi, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici