Consilier municipal din Roma: Romii să colecteze gunoiul, pentru că sunt "foarte buni" la asta

Francesca Danese, comisarul pentru Politici sociale al Primăriei Romei, a propus angajarea romilor în activităţi de colectare diferenţiată a gunoiului, pentru că "sunt foarte buni" la colectarea materialelor, explicând ulterior că era opinia personală, nu o poziţie oficială, potrivit La Repubblica.

190 afișări
Imaginea articolului Consilier municipal din Roma: Romii să colecteze gunoiul, pentru că sunt "foarte buni" la asta

Consilier municipal din Roma: Romii să colecteze gunoiul, pentru că sunt "foarte buni" la asta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există o problemă de reconciliere în oraşul Roma. Oamenii îi acuză pe romi că merg la furat. În acest context, trebuie să facem altceva, să reconfigurăm politicile de găzduire în centrele sociale, să vorbim cu oamenii, să vedem care sunt nevoile lor", a declarat Francesca Danese după o vizită la un centru pentru cazarea romilor.

"Sunt necesare acţiuni compatibile cu activităţile şi competenţele romilor. Ei sunt foare buni la recuperarea gunoiului şi a deşeurilor. (...) Trebuie să li se ofere posibilitatea de a face muncă în folosul comunităţii, a oraşului Roma, adunând gunoiul şi selecţionându-l", a precizat Danese.

Pe fondul acuzaţiilor de rasism, Francesca Danese a revenit asupra declaraţiilor, explicând că sunt "doar o opinie personală", nu o poziţie oficială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici