Consiliul UE a finalizat procedura de aprobare a misiunii de instruire a militarilor ucraineni

Consiliul Uniunii Europene a finalizat, luni, procedura de aprobare a Misiunii de asistenţă militară pentru Ucraina, care prevede antrenarea militarilor ucraineni, un plan lansat în august care fusese formalizat la nivel de ambasadori săptămâna trecută.

389 afișări
Imaginea articolului Consiliul UE a finalizat procedura de aprobare a misiunii de instruire a militarilor ucraineni

"Astăzi, intensificăm sprijinul acordat Ucrainei pentru a se apăra de agresiunea ilegală a Rusiei. Misiunea UE de Asistenţă Militară (EUMAM) va antrena membri ai forţelor armate ucrainene, astfel încât să continue lupta curajoasă. EUMAM nu este doar o misiune de antrenament, este dovada clară că Uniunea Europeană va rămâne alături de Ucraina cât va fi necesar", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, conform unui comunicat postat pe site-ul Consiliului UE şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Miniştrii Apărării din statele Uniunii Europene stabiliseră de la sfârşitul lunii august să iniţieze elaborarea şi examinarea unui plan de instruire a militarilor ucraineni în cadrul unei misiuni europene. Săptămâna trecută, Consiliul UE aprobase la nivel de ambasadori misiunea de instruire, iar luni decizia a fost formalizată de Consiliul pentru Afaceri Externe.

Cartierul operaţional al Misiunii EUMAM va fi la Bruxelles, în incinta Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS), iar comandantul misiunii va fi viceamiralul Hervé Bléjean, în prezent director pentru Planificare militară şi coordonarea capabilităţilor în cadrul EEAS. Conform unor surse comunitare, în prima etapă urmează să fie instruiţi 15.000 de militari ucraineni pe teritoriul Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici