Consumul de canabis a devenit legal în Colorado şi Washington. Cât şi unde ai voie să fumezi canabis în primele state americane care au legalizat consumul

Colorado şi Washington au devenit, marţi, primele state americane care au legalizat, prin referendum, consumul de canabis în scopuri recreative, potrivit estimărilor presei americane.

1062 afișări
Imaginea articolului Consumul de canabis a devenit legal în Colorado şi Washington. Cât şi unde ai voie să fumezi canabis în primele state americane care au legalizat consumul

Consumul de canabis a fost legalizat în Colorado (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit cotidianului Denver Post, propunerea a fost aprobată cu 52,7 la sută din voturi pentru faţă de 47,3 la sută împotrivă (din cele peste 50 la sută de buletine numărate), în timp ce CNN şi NBC anunţau 53 la sută din voturi pentru apărătorii acestei propuneri (puţin peste 42 la sută din buletinele numărate).

În Massachussets, a fost legalizată marijuana în scopuri medicinale, în timp ce în Arkansas, o iniţiativă similară a eşuat.

În schimb, în Oregon, legea privind consumul de canabis legal nu a trecut, conform presei americane.

Conform The Huffington Post, cei care fumează marijuana nu o vor putea facea pe stradă şi vor avea dreptul să aibă asupra lor sub 30 de grame.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici