Coronavirus: Alte patru state americane au impus măsuri stricte de izolare la domiciliu

Patru noi state americane au impus miercuri măsuri stricte de izolare la domiciliu ca răspuns la pandemia coronavirusului, punând peste 80% dintre americani în izolare, deoarece numărul de decese aproape că s-a dublat în ultimele trei zile în Statele Unite, relatează Reuters.

609 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Alte patru state americane au impus măsuri stricte de izolare la domiciliu

Coornavirus: Alte patru state americane au impus măsuri stricte de izolare la domiciliu

Guverntoriii din Florida, Georgia, Mississippi şi Nevada au instituit fiecare politici stricte într-o zi în care numărul morţilor de COVID-19 a crescut cu 925 la mai mult de 4.800 la nivel naţional, cu 214.000 de cazuri confirmate, potrivit unui raport al Reuters.

Preşedintele Donald Trump a declarat că nu este nevoie ca guvernul federal să emită un decret la nivel naţional, 39 de state şi districtul Columbia le cer acum rezidenţilor să rămână acasă, cu excepţia ieşirilor esenţiale la medic sau la magazinele alimentare.

El a mai spus miercuri într-o informare de la Casa Albă că are în vedere un plan de oprire a zborurilor către punctele fierbinţi afectate de coronavirus.

„Cu siguranţă ne uităm la asta, dar, odată ce faci asta, blochezi o industrie de care chiar ai o nevoie disperată”, a declarat Trump la un briefing la Casa Albă.

Un astfel de plan ar putea închide circulaţia pe aeroporturile din New York, New Orleans şi Detroit.

„Ne uităm la tot”, a spus Trump despre reducerea zborurilor interne deja mult reduse pe măsură ce cererea a scăzut.

Experţii medicali de la Casa Albă au prognozat că, chiar şi în cazul în care americanii s-au izolat în casele lor, aşa cum li s-a spus pentru a înceta răspândirea COVID-19, aproximativ 100.000 până la 240.000 de oameni ar putea muri din cauza bolii respiratorii cauzate de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici