Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin. Kim Jong-un: Este "o realizare miraculoasă" - VIDEO

Coreea de Nord a lansat vineri, cu succes, o rachetă balistică de pe un submarin, testul fiind caracterizat de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, drept "o realizare miraculoasă", informează CNN, care citează agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

5912 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe un submarin. Kim Jong-un: Este "o realizare miraculoasă" - VIDEO

Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, Kim Jong-un a asistat personal la eveniment, rachetă fiind lansată "într-un loc departe de continent".

Kim Jong-un a carcterizat racheta ca fiind "o bombă cu ceas ce va exploda împotriva inamicilor statului în orice moment".

VEZI IMAGINI AICI

Armata nord-coreeană a avertizat, vineri, că ar putea efectua "atacuri punctuale neanunţate" asupra flotei militare sud-coreene, pe care o acuză de intrarea în apele teritoriale din vest, informează Reuters.

"De acum înainte, vor avea loc atacuri punctuale neanunţate împotriva navelor-marionetă care intră ilegal în apele noastre teritoriale", avertizează agenţia oficial nord-coreeană - KCNA.

Coreea de Nord contestă frontiera maritimă din partea de vest a ţării, respingând Linia Nordică stabilită prin armistiţiul care a pus capăt Războiului intercoreean din perioada 1950-1953.

Flotele militare ale celor două ţări s-au confruntat în perioada 1999-2002, incidentele soldându-se cu zeci de morţi de ambele părţi. În martie 2010, o navă militară sud-coreeană a fost lovită de o torpilă şi s-a scufundat, atacul neasumat de Phenian soldându-se cu 46 de morţi.

Tot vineri, un oficial nord-coreean de rang înalt, Park Yong Chol, a declarat că Phenianul are rachete care pot fi echipate cu focoase atomice şi va utiliza armamentul nuclear dacă se va simţi ameninţată de Statele Unite.

"Republica Populară Democrată Coreeană (numele oficial al Coreei de Nord - n.red) nu are altă opţiune decât să contionue programul nuclear. Avem rachete capabile să transporte focoase nucleare pentru a lovi teritoriul continental al SUA şi o vom face dacă Washingtonul ne va forţa", a atras atenţia Park Yong Chol, directorul-adjunct al Institutului nord-coreean pentru Reunificare.

"Am investit mulţi bani în apărarea nucleară, în scopul contracarării ameninţării americane. (...) Dar această decizie strategică a fost una corectă", a adăugat oficialul nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici