Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud: Îl vom face pe preşedinte să plătească pentru păcatele sale

Phenianul a promis vineri Seulului că îl va face să plătească pentru "păcatele" comise la moartea liderului Coreei de Nord Kim Jong-il şi a îndepărtat orice posibilitate de a discuta cu Guvernul actual al Coreei de Sud, au anunţat agenţia oficială KCNA şi televiziunea de stat.

3628 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud: Îl vom face pe preşedinte să plătească pentru păcatele sale

Coreea de Nord nu vrea relaţii cu actualul Guvern din Coreea de Sud

"Aşa cum am spus, refuzăm în continuare să avem legături cu trădătorul Lee Myung-Bak şi grupul său", a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională, considerată structura cea mai puternică din ţară, referindu-se la preşedintele sud-coreean, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială nord-coreeană.

"Îl vom face să plătească până la capăt pe trădătorul Lee Myung-bak şi pe clica sa, pentru păcatele de neiertat, pentru eternitate, pe care le-a comis cu ocazia funeraliilor naţionale" ale lui Kim Jong-il, a anunţat presa nord-coreană.

Însă regimul nu a precizat în ce constau aceste represalii.

La televiziune, aceste declaraţii au fost repetate timp de zece minute de către prezentator, în timp ce o banderolă cu aceleaşi cuvinte era afişată în partea de jos a ecranului.

Coreea de Nord reproşează Seulului că a interzis vizitele la Phenian în vederea prezentării de condoleanţe.

Doar două delegaţii sud-coreene au fost autorizate de cealaltă parte a frontierei, înainte de funeraliile lui Kim Jong-il, pentru a prezenta un omagiu liderului defunct.

Cele două delegaţii erau conduse de văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung, care a organizat împreună cu Kim Jong-il primul summit intercoreean din istorie, în 2000, şi de către preşedinta grupului Hyundai.

Phenianul mai reproşează Seulului lansarea de manifeste de către activişti, îndemnând la insurecţie împotriva dinastiei Kim. Aceste manifeste au fost trimise în ziua funeraliilor, cu baloane lansate spre Coreea de Nord.

Coreea de Nord a avertizat vineri că nu îşi va schimba politica sub conducerea noului său lider, potrivit agenţiei.

"Le transmitem solemn şi cu mândrie conducătorilor stupizi din lume, inclusiv marionetelor din Coreea de Sud, că nu trebuie să se aştepte nici la cea mai mică schimbare din partea noastră", a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială nord-coreeană.

Joi, la o zi de la funeraliile lui Kim Jong-il, mort la 17 decembrie, Kim Jong-un a fost proclamat "liderul suprem al partidului, armatei şi poporului", în cadrul unui miting militar organizat la Phenian.

"Lumea ar trebui să vadă clar cum milioanele noastre de militari şi cetăţeni, ferm uniţi în jurul iubitului nostru conducător Kim Jong-Un, pentru a transforma tristeţea în curaj şi lacrimile în putere, vor atinge victoria finală", se mai arată în comunicat.

Preşedintele coreean Lee Myung-Bak

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici