Coreea de Nord critică Japonia pentru că susţine campania de sancţiuni împotriva Phenianului

Coreea de Nord a criticat, luni, Japonia pentru că susţine campania de aplicare a presiunilor împotriva Phenianului, mai ales în contextul detensionării crizei din Peninsula Coreea, a relatat publicaţia de propagandă nord-coreeană Meari, citată de site-ul agenţiei Yonhap.

289 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord critică Japonia pentru că susţine campania de sancţiuni împotriva Phenianului

Coreea de Nord critică Japonia pentru că susţine campania de sancţiuni împotriva Phenianului

Phenianul l-a criticat pe ministrul nipon de Externe, Taro Kono, pentru ”remarcile ostile făcute de oficialul japonez, în pofida eforturilor depuse de Phenian pentru rezolvarea crizei”.

”Nu putem decât să râdem de actul de anacronism al reacţionarilor japonezi. Aceştia încearcă să-şi asigure supravieţuirea numai prin abordări ostile împotriva Coreei de Nord”, a scris Meari.

Reacţia Phenianului vine la o zi după ce ministrul de Externe de la Tokyo a afirmat că trebuie menţinute presiunile şi sancţiunile impuse Coreei de Nord până când Phenianul nu va concretiza promisiunile privind denuclearizarea.

În ultimile luni, Coreea de Nord şi Japonia au dat semne că şi-ar dori o reconciliere. Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un şi-a exprimat disponibilitatea de a avea o întâlnire şi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici