Coreea de Nord este invitată să participe la funeraliile reginei Elisabeta

Marea Britanie invită un reprezentant al Coreei de Nord să participe luni la funeraliile reginei Elisabeta, dar Afganistanul, Siria şi Venezuela nu vor primi invitaţii, a declarat miercuri o sursă din cadrul Ministerului de Externe.

1588 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord este invitată să participe la funeraliile reginei Elisabeta

Funeraliile reginei Elisabeta vor avea loc la Londra pe 19 septembrie, iar o serie de lideri mondiali, membri ai familiei regale şi alţi demnitari au declarat deja că vor participa, relatează Reuters.

Invitaţia pentru Coreea de Nord va fi la nivel de ambasador, a precizat sursa. Acest lucru înseamnă că liderul nord-coreean Kim Jong Un nu va participa. Phenianul are o ambasadă în vestul Londrei.

Siria şi Venezuela nu vor fi invitate, deoarece Marea Britanie nu are în prezent relaţii diplomatice cu aceste state. Afganistanul nu a fost invitat din cauza situaţiei politice actuale, a precizat sursa citată. Acestea se alătură Rusiei, Myanmar şi Belarus, care nu au fost invitate să participe.

Demnitarii străini care vor veni în Marea Britanie vor fi, de asemenea, invitaţi să viziteze "Lying in State" al reginei, în interiorul Westminster Hall din Parlament, înainte de funeralii.

În total, oficialii de la Ministerul de Externe au scris de mână aproximativ 1.000 de invitaţii pentru funeraliile de luni şi pentru o recepţie cu Regele Carol, care va avea loc duminică. Termenul limită pentru acceptarea invitaţiilor la funeralii trece mâine, după care oficialii vor finaliza planul de locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici