Coreea de Nord montează mine antipersonal în apropierea frontierei Coreei de Sud: Mii de persoane, inclusiv elevi, vizitează frecvent această Zona demilitarizată

Regimul stalinist condus de Kim Jong-Un a început montarea unor noi mine antipersonal în nordul Zonei demilitarizare instituite la frontiera dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, anunţă reprezentanţi ai Naţiunilor Unite citaţi de cotidianul Le Figaro.

854 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord montează mine antipersonal în apropierea frontierei Coreei de Sud: Mii de persoane, inclusiv elevi, vizitează frecvent această Zona demilitarizată

Coreea de Nord montează mine antipersonal în apropierea frontierei Coreei de Sud: Mii de persoane, inclusiv elevi, vizitează frecvent această Zona demilitarizată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Militari nord-coreeni au instalat mine în zona satului Panmunjom, a declarat un reprezentant al Comandamentului ONU (UNC), un organism care monitorizează respectarea armistiţiului care a pus capăt Războiului Intercoreean (1950-1953).

"Condamnăm cu fermitate această operaţiune a armatei nord-coreene", a transmis UNC.

"Prezenţa oricărui tip de muniţie compromite serios securitatea personalului militar al ambelor părţi", a transmis UNC.

Mii de persoane, inclusiv elevi, vizitează frecvent Zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici