Coreea de Sud laudă discursul lui Donald Trump pentru angajamentul ferm privind denuclearizarea Peninsulei Coreene

Ministerul sud-coreean de Externe a lăudat, joi, discursul preşedintelui american Donald Trump despre Starea Uniunii, din Congresul SUA, întrucât liderul de la Casa Albă a reiterat angajamentul ferm privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

388 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud laudă discursul lui Donald Trump pentru angajamentul ferm privind denuclearizarea Peninsulei Coreene

Coreea de Sud laudă discursul lui Donald Trump pentru angajamentul ferm privind denuclearizarea

Miercuri, Trump a anunţat că Statele Unite vor depune toate eforturile pentru a împiedica regimul de la Phenian să dezvolte arme nucleare capabile să ameninţe teritoriul american, adăugând că "niciun regim nu şi-a asuprit cetăţenii mai mult şi mai brutal decât dictatura din Coreea de Nord".

"Apreciem faptul că discursul a transmis din nou mesajul puternic al SUA, de hotărâre pentru rezolvarea problemei nucleare nord-coreene. Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii împărtăşesc poziţia că vor continua toate eforturile diplomatice disponibile, inclusiv sancţiunile şi presiunile, pentru a aduce Coreea de Nord la masa negocierilor în vederea denuclearizării. Cele două state îşi continuă coordonarea, iar cel mai recent discurs pare să fi fost făcut în acest sens", a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei sud-coreene, Noh Kyu-Duk.

În 2017, Coreea de Nord a demonstrat o putere şi o expertiză în creştere în ceea ce priveşte tehnologia militară, după cele zece teste cu rachete balistice şi cel mai mare test nuclear nord-coreean. Mai multe lansări efectuate în 2017 sugerează că Phenianul dezvoltă cu succes proiectile cu potenţial de a atinge ţinte aflate la distanţă mare, inclusiv de pe continentul american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici