Coreea de Sud şi SUA nu renunţă la exerciţiile militare comune, în ciuda avertismentului din partea Coreei de Nord

Coreea de Sud şi Statele Unite nu renunţă la exerciţiile militare comune programate pentru acest an, a anunţat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării, în ciuda avertismentului din partea regimului nord-coreean, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1094 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud şi SUA nu renunţă la exerciţiile militare comune, în ciuda avertismentului din partea Coreei de Nord

Coreea de Sud şi SUA nu renunţă la exerciţiile militare comune, în ciuda avertismentului de la Phenian

Potrivit unui raport prezentat în Adunarea Naţională de la Seul (Parlamentul unicameral), exerciţiile vizează dezvoltarea Conceptului Operaţional 4D, pentru detectarea, bruierea şi distrugerea oricăror rachete balistice nord-coreene.

Exerciţiile militare comune Coreea de Sud-SUA erau programate pentru sfârşitul lunii februarie, dar au fost amânate până la mijlocul lunii martie, pe fondul Jocurilor Olimpice şi al Jocurilor Paralimpice de iarnă de la PyeongChang.

Generalul Vincent K. Brooks, comandantul celor aproximativ 28.000 de militari americani din Peninsula Coreeană, a subliniat importanţa acestor antrenamente comune.

"Vom executa două exerciţii majore la nivel de comandă şi control şi un exerciţiu la nivelul pregătirii pe teren. Aceste instruiri sunt esenţiale pentru consolidarea alianţei şi descurajarea agresiunii nord-coreene", a spus Brooks.

Ministerul sud-coreean al Apărării a mai anunţat că va analiza modalităţi de a pune în aplicare un parteneriat reciproc avantajos cu SUA, având în vedere strategia Administraţiei Donald Trump în regiunea Indo-Pacifică şi politica de apărare a Coreei de Sud.

Regimul nord-coreean a avertizat, luni, că reluarea exerciţiilor militare comune Coreea de Sud-SUA deteriorează dialogul inter-coreean şi amplifică tensiunile în Peninsula Coreeană. Phenianul consideră că aceste acţiuni reprezintă o repetiţie pentru agresiune.

Rodong Sinmun, publicaţia oficială a partidului comunist de la Phenian, a transmis că Washingtonul a prejudiciat apropierea recentă dintre cele două Corei.

"SUA urmăresc să pună capăt îmbunătăţirii relaţiilor inter-coreene, imediat după ce flacăra olimpică se va stinge. SUA promovează zgomotos reluarea exerciţiilor militare cu Seulul imediat după încheierea Jocurilor Olimpice. Cresc riscurile unor tensiuni în Peninsula Coreeană. Structurile strategice ale Washingtonului şi trupe însemnate vor ajunge în Peninsula Coreeană şi în zonele adiacente", se arată într-un material al cotidianului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici