Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 august: Ministrul Sănătăţii din SUA merge într-o vizită istorică în Taiwan, după mai bine de 40 de ani

  • India a depăşit Statele Unite şi Brazilia la numărul de cazuri noi de infecţie şi decese COVID-19
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la prudenţă în ceea ce priveşte vaccinul dezvoltat de ruşi.
  • Ţările care ascund morţii de coronavirus: mai multe state raportează cifre false privind numărul de infectări sau decese
1546 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 august: Ministrul Sănătăţii din SUA merge într-o vizită istorică în Taiwan, după mai bine de 40 de ani

Secretarul general al ONU, despre închiderea şcolilor: „O catastrofă a unei generaţii”

Ministrul Sănătăţii din SUA merge într-o vizită istorică în Taiwan
 
Washington-ul îl va trimite într-o vizită oficială în Taiwan pe Alex Azar, ministrul Sănătăţii. Presa internaţională punctează că este prima vizită la nivel înalt realizată de Statele Unite în Taiwan, de la întreruperea relaţiilor diplomatice din 1979.
 
Se speculează că prezenţa lui Alex Azar în Taiwan este una strategică, în lupta SUA-China privind gestionarea pandemiei de coronavirus.
 
"Taiwanul a fost un model de transparenţă şi cooperare în domeniul sănătăţii globale în timpul pandemiei COVID-19 şi cu mult timp înainte. Această călătorie reprezintă o oportunitate de a consolida cooperarea noastră economică şi de sănătate publică cu Taiwan", a spus Alex Azar, pe Twitter.
 
Donald Trump nu e îngrijorat de creşterea cazurilor de Covid-19
 
Preşedintele SUA a declarat, într-o conferinţă de presă, că numărul ridicat de cazuri noi de coronavirus din ultima vreme nu au fost însoţite de decese semnificative. Alături de ministrul Sănătăţii, Trump a spus că SUA au totul sub control, în ciuda faptului că ţara înregistrează aproxiamtiv 1000 de decese zilnic.
 
În replică, Joe Biden, contra-candidatul său la preşedinţia SUA, i-a transmis să se mobilizeze şi să-şi facă treaba.
 
Aurul a atins un preţ record record de 2.030,72 dolari pe uncie, pe măsură ce pieţele financiare mută banii în active ultra-sigure, despre care se crede că sunt mai puţin susceptibile de a pierde valoare dacă o recesiune prelungită cauzată de Covid-19 va apărea.
 
Irlanda nu va redeschide pub-urile
 
Prim-ministrul irlandez a anunţat că măsurile de relaxare plănuite să intre în vigoare luni, printre care şi redeschiderea pub-urilor, nu vor mai avea loc. De asemenea, măştile de protecţie vor deveni obligatorii în interiorul magazinelor începând cu 10 august.
 
Noul sezon din Bundesliga se va juca cu fani în tribune
 
Noul sezon din fotbalul german se va relua curând, iar fanii vor avea acces în tribune, însă în condiţii speciale. Printre măsurile ce ar putea fi adoptate se numără interzicerea vânzării alcoolului în arenă, anularea cotei de bilete pentru fanii oaspeţi şi introducerea biletelor personalizate, pentru ca eventualele infectări să poată fi urmărite.
 
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marţi că lumea se confruntă cu o „catastrofă generaţională” din cauza închiderii şcolilor pe fondul pandemiei de coronavirus, subliniind că „readucerea elevilor în şcoli, în siguranţă, trebuie să fie o prioritate maximă”. Guterres a precizat că esenţială în atingerea acestui scop este consultarea cu părinţii, cu asistenţii sociali, cu profesorii şi cu tinerii.
 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici