Cristina Kirchner a revenit la conducerea Argentinei, după 45 de zile de repaos

Preşedinta argentiniană Cristina Kirchner şi-a reluat luni, în mod oficial, activitatea la conducerea Argentinei, la reşedinţa prezidenţială din apropiere de Buenos Aires, după şase săptămâni de convalescenţă, în urma unei intervenţii chirurgicale delicate.

842 afișări
Imaginea articolului Cristina Kirchner a revenit la conducerea Argentinei, după 45 de zile de repaos

Cristina Kirchner a revenit la conducerea ţării, după 45 de zile de repaos

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei, Kirchner a primit o serie de oficiali de rang înalt, la reşedinţa sa din Olivos, fără a se deplasa la palatul prezidenţial.

Preşedinta avea obiceiul să se deplaseze cu elicopterul de la reşedinţă la palatul prezidenţial, în centrul capitalei, pentru a evita ambuteiajele pe o distanţă de 15 kilometri, însă acum va trebui să renunţe călătoriile cu avionul şi elicopterul, la recomandarea medicilor.

Vicepreşedintele Amado Boudou a înlocuit-o în mod oficial pe Kirchner în toate acţiunile protocolare, însă de facto conducerea ţării a fost asigurată de către consilierii apropiaţi ai preşedintei, care au gestionat afacerile curente, în timp ce Kirchner îşi revenea după o intervenţie chirurgicală pentru neutralizarea unui hematom cerebral.

În absenţa sa, Frontul pentru Victorie (FPV) şi-a păstrat majoritatea în Camera Deputaţilor şi Senat, în urma unui scrutin legislativ parţial, desfăşurat la jumătatea mandatului, la 27 octombrie.

Avocat de profesie, Kirchner, în vârstă de 60 de ani, îşi va încheia cel de-al doilea şi ultimul mandat la sfârşitul lui 2015.

În cursul acestei săptămâni sunt aşteptate anunţuri vizând, în special, domeniul economic, în contextul în care Argentina se confruntă cu o inflaţie a cărei rată atinge 27 la sută în 2013, potrivit unor instituţii private, în timp ce instituţiile de stat recunosc o creştere a preţurilor de numai 10 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici