CRIZA DIN UCRAINA: Armata ucraineană a declanşat un atac la 30 de kilometri vest de Doneţk

Forţele ucrainene au declanşat joi un atac în apropiere de satul Karlivka, la aproximativ 30 de kilometri vest de Doneţk, capitala acestei regiuni din estul Ucrainei, o zonă devastată de o insurecţie armată prorusă, a anunţat Ministerul de Interne.

2248 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Armata ucraineană a declanşat un atac la 30 de kilometri vest de Doneţk

CRIZA DIN UCRAINA: Blindatele armatei ucrainene se află la circa 20 de kilometri de Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un reporter AFP aflat la faţa locului a văzut avansând mai multe convoaie de blindate şi camioane care transportau trupe şi a auzit tiruri intensive de artilerie.

"Unităţi de la Ministerul de Interne, din Garda Naţională şi batalioane de apărare teritorială au lansat o ofensivă viguroasă în apropiere de satul Karlivka", susţinute de blindate, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Separatiştii au confirmat confruntări armate în această zonă.

"Au avut loc lupte, astăzi (joi), la Karlivka. Am distrus două tancuri" aparţinând forţelor ucrainene, a declarat "ministrul apărării" separatist Igor Strelkov într-o conferinţă de presă susţinută la Doneţk.

"Inamicul a suferit pierderi. Noi am suferit, la rândul nostru, din nefericire, pierderi", a adăugat el fără să ofere alte precizări. "Schimburi de tiruri de artilerie continuă", a declarat el joi după-amiaza.

Forţe loialiste caută, în prezent, să încercuiască cele două bastioane ale insurgenţilor din estul Ucrainei - oraşele Doneţk şi Lugansk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici