CRIZA DIN UCRAINA: Mii de protestatari încearcă să ia cu asalt o clădire ocupată de forţe speciale, în centrul Kievului

Mii de protestatari au lansat sâmbătă seara asaltul Casei Ucrainene, o clădire situată în centrul Kievului şi în care momentan se află sute de reprezentanţi ai forţelor speciale Berkut, relatează Itar-Tass.

1552 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Mii de protestatari încearcă să ia cu asalt o clădire ocupată de forţe speciale, în centrul Kievului

Mii de protestatari încearcă să ia cu asalt o clădire ocupată de forţe speciale, în centrul Kievului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Protestatarii sparg geamuri şi forţează uşile clădirii, folosind lomuri şi lopeţi.

Unii, scandând "Trăiască Ucraina!", aruncă spre forţele de ordine cu petarde şi pietre. Forţele speciale Berkut au replicat cu gaze lacrimogene.

Potrivit publicaţiei ucrainene Gazeta.ua, protestatarii cer ca forţele de ordine că părăsească această clădire.

Caza Ucraineană este un centru care se specializează în organizarea de expoziţii, forumuri şi congrese. Clădirea de cinci etaje se află în Piaţa Europeană din centrul Kievului. Anterior, aici era sediul Procuraturii şi al unei secţii de poliţie.

În timpul Revoluţiei Portocalii, în Caza Ucraineană se afla biroul electoral al lui Viktor Iuşcenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici