CRIZA DIN UCRAINA: Noi CONFRUNTĂRI în est, între armată şi separatişti. Insurgenţii le-au dat ULTIMATUM militarilor ucraineni blocaţi într-o unitate din Lugansk

Forţele ucrainene şi-au intensificat marţi ofensiva împotriva separatiştilor în zona bastionului prorus Slaviansk, în est, unde au loc tiruri susţinute, a anunţat ministrul ucrainean de Interne.

17896 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Noi CONFRUNTĂRI în est, între armată şi separatişti. Insurgenţii le-au dat ULTIMATUM militarilor ucraineni blocaţi într-o unitate din Lugansk

Confruntări intense au loc între armată şi separatişti la Slaviansk, anunţă Avakov (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

UPDATE 21:44 Insurgenţii le-au dat ultimatum militarilor ucraineni blocaţi într-o unitate din Lugansk

Separatiştii proruşi din oraşul ucrainean Lugansk le-au dat marţi un ultimatum agenţilor poliţiei de frontieră blocaţi într-o unitate militară, informează AFP.

"Dacă nu se vor preda, vor fi şterşi de pe faţa pământului", i-a avertizat liderul "Republicii populare Lugansk", Valeri Bolotov, pe militarii blocaţi într-o unitate a Poliţiei de frontieră- din Lugansk.

Confruntările în jurul unităţii militare durează de luni dimineaţă, soldându-se cu numeroase victime de ambele părţi.

La Lugansk, unde luni au avut loc confruntări puternice, grănicerii au anunţat că situaţia era calmă, dar că insurgenţii continuau să îi încercuiască, alimentând temeri cu privire la un nou asalt.

"O fază ofensivă activă a operaţiunii antiteroriste este în curs în jurul Slavianskului", a scris Arsen Avakov într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. "Populaţia paşnică de la Slaviansk, Kramatorsk şi Krasnîi Liman este rugată să nu-şi asume riscuri la adresa vieţii, să rămână acasă şi să nu se apropie de locurile în care sunt concentraţi terorişti", a adăugat el.

Ministrul a precizat că "schimburi de tiruri intense" au avut loc la Semenivka, în urma unui atac cu lansatoare de rachete al teroriştilor asupra unor tancuri aparţinând armatei ucrainene. El a anunţat că forţele ucrainene au distrus baraje aparţinând insurgenţilor.

Slaviansk, un bastion al rebeliunii în estul ţării de aproape două luni, este încercuit de către forţele ucrainene, provocând lupte şi schimburi de tiruri sporadice.

În regiunea vecină, Lugansk, sute de rebeli au luat cu asalt, luni, un post de grăniceri, provocând, potrivit acestora din urmă, opt răniţi în rândul militarilor şi cinci morţi în rândul separatiştilor.

Situaţia s-a calmat luni seara, iar noaptea de luni spre marţi a fost calmă, au anunţat grănicerii într-un comunicat. Însă separatiştii rămân staţionaţi în jurul unităţii grănicerilor, provocând temeri cu privire la lansarea unui nou asalt, a adăugat aceeaşi sursă.

O explozie a avariat, luni, sediul Administraţiei regionale de la Lugansk, cartierul general al separatiştilor, care au numărat patru morţi şi au acuzat tiruri dintr-un avion de vânătoare ucrainean. Kievul a afirmat că insurgenţii au provocat explozia, manipulând explozivi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici