Crucişătorul rus Petru cel Mare a traversat pentru prima oară Canalul Mânecii

Crucişătorul rus cu propulsie nucleară Petru cel Mare (Piotr Veliki), care a fost trimis pentru a participa la exerciţiile marinei ruse din Oceanul Indian, a traversat pentru prima oară Canalul Mânecii, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

1241 afișări
Imaginea articolului Crucişătorul rus Petru cel Mare a traversat pentru prima oară Canalul Mânecii

Crucişătorul rus Petru cel Mare a traversat pentru prima oară Canalul Mânecii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-adevăr, nava a traversat pentru prima oară Canalul", a declarat comandantul crucişătorului, căpitanul Feliks Menkov.

"Canalul Mânecii are o adâncime mică (...) şi există numeroase riscuri posibile, inclusiv traficul maritim intens atât în sud, cât şi în nord", a adăugat el.

La şase zile de la părăsirea bazei din Severomorsk, nava Petru cel Mare a navigat circa 4.000 de kilometri (2.160 de mile maritime) şi a ajuns în Oceanul Atlantic. În cadrul misiunii sale de şase luni, nava de război urmează să traverseze Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană, înainte de a ajunge în Oceanul Indian prin Canalul Suez.

Crucişătorul va desfăşura exerciţii în Oceanul Indian alături de alte nave aparţinând flotei ruse din Marea Neagră şi va face escală în porturi de la Marea Mediterană şi Oceanul Indian, a anunţat marina rusă.

Construit pe şantierele navale de la Sankt Petersburg, crucişătorul lansator de rachete cu propulsie nucleară Petru cel Mare, cel mai bine înarmat din cadrul Flotei ruse, a fost pus în serviciu în 1998. Crucişătorul este dotat cu un sistem de artilerie de 130 de milimetri, cu torpile antisubmarine şi cu rachete antiaeriene. Nava transportă mai multe elicoptere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici