Cum îl văd sud-coreenii pe Kim Jong-un. Imagini cu omul care "ameninţă pacea mondială şi iroseşte bani în timp ce poporul său moare de foame" - FOTO

Coreea de Sud a reacţionat la mesajul pe care ţara condusă de Kim Jong-un l-a trimis joi în vederea unei reluări a dialogului cu vecinul său de la sud şi cu Statele Unite, iar sud-coreenii au ieşit în stradă şi şi-au arătat ura faţă de regimul de la Phenian.

13645 afișări
Imaginea articolului Cum îl văd sud-coreenii pe Kim Jong-un. Imagini cu omul care "ameninţă pacea mondială şi iroseşte bani în timp ce poporul său moare de foame" - FOTO

Kim Jong-un (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sud-coreenii au realizat caricaturi ale liderului de la Phenian, Kim Jong-un, acesta fiind desenat cu urechi şi rât de porc, îmbrăcat cu un halat descheiat, care îi lasă la vedere părul de pe piept. Caricatura lui Kim Jong-un este completată de desenul feţei lui Mickey Mouse pe piept şi de o greblă pe care dictatorul de la Phenian o ţine în mâna dreaptă.

Una dintre pancarte, care are titlul "WANTED / CĂUTAT", îl descrie pe Kim Jong-un ca având numele "Nuke Nuke Mickey Lover / Nuclear nuclear, iubitor de Mickey Mouse (n.r.)". Conform pancartei, liderul nord-coreean "ameninţă pacea mondială cu armele nucleare, iroseşte bani în timp ce poporul său moare de foame, conduce tabere de concentrare şi încalcă cel mai grav drepturile omului".

Activiştii sud-coreeni au manifestat joi pe străzi, arzând astfel de pancarte cu imaginea lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord a întocmit joi o listă cu condiţii în vederea unei reluări a dialogului cu vecinul său de la sud şi cu Statele Unite, între care figurează retragerea sancţiunilor ONU şi încetarea manevrelor militare comune americano-sud-coreene, condiţii respinse de Seul.

"Dacă inamicii (adică) Statele Unite şi (Coreea de) Sud (...) vor cu adevărat dialogul şi negocierea, ei ar trebui să adopte aceste măsuri", a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională nord-coreeană într-un comunicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici