CUTREMUR cu magnitudine de 6,9 în largul insulelor Kermadec, din Noua Zeelandă

Un cutremur cu magnitudine de 6,9 a avut loc în largul insulelor Kermadec, din Noua Zeelandă, a anunţat, luni, Institutul american de geologie (USGS), precizând că nu există risc de tsunami, relatează AFP.

237 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudine de 6,9 în largul insulelor Kermadec, din Noua Zeelandă

Cutremur cu magnitudine de 7,2 în largul insulelor Kermadec, din Noua Zeelandă

Cutremurul, iniţial anunţat cu o magnitudine de 7,2, a avut loc la ora locală 07.19 (22.19, ora României), la 73 de kilometri sud-est de insula Raul, potrivit USGS.

Epicentrul s-a situat la o adâncime de 20 de kilometri, a precizat institutul american, care anterior a anunţat o adâncime de 30 de kilometri.

Centrul de alertă a tsunamiurilor din Pacific, cu sediul în Hawaii, a precizat că "nu există ameninţare de tsunami distrugător, nici de mare amploare".

Cu toate acestea, cutremure de intensitatea celui produs recent în largul insulelor Kermadec "pot uneori genera tsunamiuri care pot fi distrugătoare de-a lungul coastelor situate într-o zonă la o sută de kilometri de epicentrul seismului", a adăugat Centrul de alertă într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici