CUTREMUR cu magnitudinea de 7,8 în Japonia

Un cutremur puternic a avut loc sâmbătă în largul coastelor de sud ale Japoniei şi a fost resimţit în întreaga ţară, dar fără să provoace victime sau pagube şi fără să declanşeze o alertă de tsunami, relatează BBC News online.

14810 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 7,8 în Japonia

CUTREMUR cu magnitudinea de 7,8 în Japonia (Imagine: USGS)

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, cutremurul a avut o magnitudine de 7,8 şi a fost localizat la 874 de kilometri sud de capitala japoneză Tokyo, la o adâncime de aproximativ 700 de kilometri.

Seismul a avut loc la ora locală 18.30 (14.40, ora României).

Clădiri din Tokyo au fost zdruncinate timp de aproximativ un minut, iar cutremurul a crescut în intensitate, potrivit AFP.

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami şi nu au fost semnalate victime sau pagube importante.

Însă pompierii din Tokyo au anunţat că au primit apluri telefonice în care au fost anunţaţi că persoane au fost rănite, potrivit postului NHK.

Reuters informează că serviciile pe linia trenului de mare viteză Shinkansen între Tokyo şi Osaka au fost întrerupte pentru o scurtă perioadă de timp din cauza întreruperii curentului electric.

Unele trenuri de la Tokyo au fost oprite pentru verificări de siguranţă, ceea ce a condus la formarea unor cozi de navetişti în zona unora dintre cele mai aglomerate staţii din capitală.

"Zguduiturile au fost violente. Altarul nostru budist se legăna într-o parte şi-ntr-alta", a declarat pentru NHK Michiko Orita de pe Insula Hahajima, situată în apropiere de epicentru, adăugând că "n-am mai trăit niciodată aşa ceva. A fost înspăimântător".

"A fost un cutremur foarte puternic. A fost resimţit într-o zonă vastă. Din fericire, pentru că a fost adânc, pericolul de tsunami este mic", a declarat Naoki Hirata de la Centrul de Cercetare pentru Cutremure din cadrul Universităţii din Tokyo.

Japonia este una dintre ţările cu cea mai intensă activitate seismică.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 a provocat, în martie 2011, un tsunami, soldat cu 20.000 de morţi în nord-estul ţării şi care a provocat un accident la Centrala nucleară Fukushima Daichi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici