CUTREMUR de 6,9 grade în estul Japoniei

Un seism cu magnitudinea de 6,9 a zguduit estul Japoniei de-a lungul coastei Pacificului, însă nu există riscul unui tsunami, a anunţat miercuri agenţia de meteorologie japoneză, citată de AFP.

357 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 6,9 grade în estul Japoniei

CUTREMUR de 6,9 grade în estul Japoniei

Cutremurul, care s-a produs la ora locală 09:19 (03:19, ora României) s-a produs la 400 de kilometri adâncime sub oceanul Pacific, la puţin peste 600 de kilometri sud de Tokyo. Clădirile din capitala japoneză s-au zguduit sub impactul cutremurului.

La o jumătate de oră de la seism, presa japoneză nu constatase nicio victimă sau pagubă materială importantă în ţară.

Managerul centralei nucleare de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), a asigurat că nicio problemă nouă nu a fost constatată la locul accidentului din cauza acestui cutremur.

"Am confirmat că nu există nimic anormal" în ceea ce priveşte măsurătorile ridicate de la faţa locului, a explicat un purtător de cuvânt al Tepco pentru AFP. Acesta a adăugat că echipe patrulează vastul sit nuclear pentru a constata eventuale pagube.

Prefectura din Fukushima, unde se află această instalaţie, a resimţit puternic cutremulul la fel ca restul coastei pacifice a marei insule japoneze Honshu.

Trenurile au fost oprite pentru scurt timp în zonele afectate, însă traficul a revenit la normal foarte rapid peste tot.

Japonia rămâne marcată de teribilul seism de magnitudine 9 de la 11 martie 2011 intervenit în largul coastelor estice ale ţării, care a provocat un tsunami gigant pe litoral. Peste 18.000 de persoane au murit în urma acestei catastrofe care printre altele a dus la un accident nuclear la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav după cel de la Cernobâl (Ucraina) în 1986.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici