Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,3 în largul coastelor statului El Salvador. Seismul a provocat un tsunami

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,3, s-a produs luni dimineaţă în largul statului El Salvador, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

2192 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,3 în largul coastelor statului El Salvador. Seismul a provocat un tsunami

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 în largul coastelor statului El Salvador

Cutremurul s-a produs la ora 04.37 GMT (07.37 ora României), într-o zonă situată în Oceanul Pacific, în largul coastelor statului El Salvador, a precizat USGS.

Epicentrul a fost localizat la 111 kilometri sud de oraşul Puerto El Triunfo.

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific a precizat că seismul a avut loc la o adâncime de 54 de kilometri.

"Măsurătorile efectuate la nivelul mării confirmă că a avut loc un tsunami", a adăugat centrul într-un comunicat.

Centrul a lansat totodată o avertizare pentru toate ţările din America Centrală şi pentru Mexic, ridicată apoi la scurt timp.

USGS, care utilizează scara magnitudinii de moment pentru măsurare cutremurelor, a anunţat iniţial o magnitudine de 7,4, pe care a revizuit-o ulterior la 7,3.

Seismografele din El Salvador au înregistrat într-o primă fază o magnitudine de 5,7, după care au indicat 6,7, în timp ce experţii locali au exclus posibilitatea producerii unui val seismic.

"Nu există nicio alertă de tsunami", a declarat pentru AFP directorul Protecţiei civile din această ţară din American Centrală, Jorge Melendez.

Primele informaţii nu menţionează victime sau pagube materiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici