Cutremur puternic în Alaska. Nu au fost semnalate victime sau pagube

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8, a fost resimţit în Alaska vineri, la ora 10.56 GMT (13.56, ora României), a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), care a subliniat că seismele de o asemenea putere pot provoca un tsunami.

868 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în Alaska. Nu au fost semnalate victime sau pagube

Cutremur puternic în Alaska. Nu au fost semnalate victime sau pagube

Epicentrul seismului a fost localizat în Insulele Aleutine, un arhipelag care face legătura între Alaska şi Rusia, la o adâncime de 35 de kilometri şi la 1.679 de kilometri vest-sud-vest de Anchorage, principalul oraş din Alaska. Iniţial a fost difuzată informaţia că seismul se produsese la 10 kilometri adâncime.

Centrul de alertă pentru tsunami pentru Coasta de Vest şi Alaska a anulat alerta care viza coastele statului american Alaska.

USGS anunţase iniţial că seismul, produs la ora 10.56 GMT (13.56, ora României), a avut magnitudinea de 7,1.

Nici o victimă sau pagube nu au fost semnalate în regiunea afectată de seism cu puţin înainte de ora locală 3.00.

"Este vorba despre o regiune foarte îndepărtată" şi probabil că puţini oameni au simţit cutremurul, a declarat Jessica Sigala, seismolog în cadrul USGS.

O replică de 4,5 pe scara magnitudinii momentului s-a produs la o jumătate de oră după primul cutremur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici