CUTREMURUL din Japonia: Twitter, principalul mijloc de alertare a populaţiei

Biroul premierului, presa şi diverse instituţii japoneze au lansat, vineri, numeroase mesaje pe Twitter şi pe alte site-uri de Internet pentru a alerta cetăţenii în urma producerii unui cutremur violent pe coasta de nord-est a Japoniei.

425 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Japonia: Twitter, principalul mijloc de alertare a populaţiei

CUTREMURUL din Japonia: Twitter, principalul mijloc de alertare a populaţiei

"Un seism s-a produs în golful Sanriku, dar, până în prezent, nicio anomalie nu s-a constatat la echipamentele de la diferite centrale nucleare", a anunţat Guvernul pe Twitter.

Agenţia de Meteorologie a folosit, de asemenea, reţeaua de socializare Twitter în plus faţă de site-ul său de Internet, unde date exacte privind cutremurul cu magnitudinea de 7,3, survenit la ora locală 17.18 (10.18, ora României), au apărut foarte rapid, datorită unui mijloc de transmitere a informaţiilor care şi-a dovedit utilitatea.

Posturi de radio şi de televiziune, începând cu postul public NHK, şi-au întrerupt imediat programele şi au transmis o ediţie specială de informare.

Astfel, ele au reacţionat imediat la o avertizare timpurie emisă către instituţii, întreprinderi şi particulari de Agenţia de Meteorologie, care dispune de un sistem de depistare precoce a cutremurelor înainte ca acestea să fie resimţite.

Şi publicaţiile din presa scrisă au postat informaţii pe Twitter, făcând trimitere de acolo către site-urile lor de Internet pentru a oferi mai multe detalii despre evenimentul în curs.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO) a dat asigurări prin intermediul reţelei de socializare Twitter şi site-ului său de Internet că măsurătorile de la diferite reactoare ale centralei de la Fukushima nu constatau nimic anormal şi că nu a fost înregistrat niciun rănit.

La o oră şi jumătate după producerea cutremurului, alerta de tsunami era menţinută în continuare şi presa relata informaţii provenind din diverse regiuni de pe coasta de nord-est a Japoniei, deja devastată de un cutremur şi un tsunami uriaş la 11 martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici