Danemarca speră că va fi găsită rapid o soluţie pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Danemarca, ce deţine preşedinţia semestrială a UE, speră că va fi găsită cât mai curând o soluţie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, declară ministrul danez al Justiţiei, Morten Boedskov.

207 afișări
Imaginea articolului Danemarca speră că va fi găsită rapid o soluţie pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Danemarca speră că va fi găsită rapid o soluţie pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

Potrivit oficialului guvernamental danez, trebuie recunoscute eforturile substanţiale ale României şi Bulgariei pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen, informează site-ul Novinite.com.

"Vom continua să căutăm o soluţie care să fie acceptată de toată lumea", a insistat ministrul danez al Justiţiei, care consideră că trebuie găsit un echilibru între libera circulaţie şi securitatea în Spaţiul Schengen.

Ambasadorul danez în România, Michael Sternberg, precum şi cel din Bulgaria, Kaare Janson, au declarat marţi că Preşedinţia daneză a UE va căuta o soluţie pentru admiterea celor două state în Schengen.

Bulgaria şi România urmau să adere la Schengen în 2011, dar Olanda a blocat aderarea, aşteptând eforturi suplimentare din partea celor două ţări pentru combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici