David Cameron ameninţă că nu va semna niciun nou Tratat UE dacă Marea Britanie nu primeşte garanţii

Primul-ministru al Marii Britanii, David Cameron, ameninţă că nu va semna niciun nou tratat european dacă nu va obţine "garanţii" suficiente pentru ţara sa.

1309 afișări
Imaginea articolului David Cameron ameninţă că nu va semna niciun nou Tratat UE dacă Marea Britanie nu primeşte garanţii

David Cameron ameninţă că nu va semna niciun nou Tratat UE dacă Marea Britanie nu primeşte garanţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul britanic a insistat că, dacă statele din zona euro doresc să folosească "instituţiile europene" pentru salvarea monedei unice, vor trebui să ofere o serie de "garanţii" Marii Britanii, informează BBC News online.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel au propus modificarea tratatelor europene prin introducerea unor noi reglementări şi sancţiuni în zona euro în scopul garantării stabilităţii financiare pe termen lung.

"Dacă statele din zona euro vor avea nevoie de un nou tratat european, atunci în mod clar trebuie să existe garanţii pentru Marea Britanie, iar eu voi insista pentru interesele britanice", a subliniat liderul de la Londra, explicând că va merge la summitul UE pentru "promovarea şi apărarea intereselor britanice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici