Delegaţii SPD aprobă negocierile cu conservatorii pentru formarea unei coaliţii în Germania

Delegaţii Partidului Social-Democrat (SPD) au aprobat duminică cu o largă majoritate decizia liderilor formaţiunii de a iniţia negocieri cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, cu scopul de a forma un Guvern de coaliţie.

319 afișări
Imaginea articolului Delegaţii SPD aprobă negocierile cu conservatorii pentru formarea unei coaliţii în Germania

Delegaţii SPD aprobă negocierile cu conservatorii pentru formarea unei coaliţii

"Vrem să începem negocierile pentru crearea unei coaliţii şi avem scopul de a le duce la un bun sfârşit", a declarat preşedintele SPD, Sigmar Gabriel, într-o conferinţă de presă.

El a reiterat promisiunea de a organiza un referendum pentru ca cei aproximativ 470.000 de membri ai partidului să poată aproba un eventual acord de coaliţie.

Din cei 229 de delegaţi chemaţi să se pronunţe cu privire la iniţierea unor negocieri cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU), 196 au votat pentru, 31 împotrivă, iar 2 delegaţi s-au abţinut, a precizat preşedintele SPD.

El nu a oferit un termen limită pentru desfăşurarea negocierilor cu conservatorii, care au câştigat alegerile legislative din 22 septembrie, dar a declarat că are scopul de a "face posibilă crearea unui Guvern înainte de Crăciun".

De asemenea, şeful SPD a reiterat propunerea de a introduce un salariu minim de 8,50 euro pe oră, aceasta fiind o condiţie pentru crearea unei coaliţii cu CDU şi cu aripa sa bavareză CSU.

Conservatorii cancelarului s-au clasat pe primul loc în alegerile legislative din 22 septembrie, cu 41,5 la sută din voturi, în timp ce SPD s-a clasat pe locul al doilea, cu 25,7 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici