Departamentul de Stat al SUA negociază cu Turcia vânzarea sistemului Patriot

Departamentul de Stat american negociază cu Turcia vânzarea sistemului antirachetă Raytheon Patriot, în locul sistemului rusesc S-400 dorit iniţial de autorităţile de la Ankara, relatează Reuters.

959 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA negociază cu Turcia vânzarea sistemului Patriot

Departamentul de Stat al SUA negociază cu Turcia vânzarea sistemului Patriot

Ambasadorul american Tina Kaidanow, secretarul de Stat pe probleme politico-militare, a declarat că o delegaţie a Guvernului american a participat la mai multe întâlniri în cadrul Spectacolului Aviatic Farnborough pentru îmbunătăţirea comerţului cu armament.

Departamentul de Stat poartă discuţii cu Turcia şi „încearcă să le explice turcilor ce poate face sistemul Patriot”, a adăugat aceasta.

Turcia a fost criticată de ţările NATO în legătură cu planul de achiziţionare a sistemelor S-400 din Rusia, lucru care poate împiedica vânzarea avioanelor de luptă F-35 fabricate de compania americană Lockheed Martin.

„Suntem îngrijoraţi că prin achiziţionarea sistemului rusesc, Turcia va susţine comportamentul nu tocmai bun pe care Rusia l-a avut atât pe teritoriul Europei, cât şi în restul lumii”, a declarat Kaidanow.

În luna aprilie, preşedintele american Donald Trump a înlăturat o lege privind exportul de armament, cu scopul de a extinde posibilele vânzări către aliaţi, de a îmbunătăţi industria de apărare americană şi de a crea mai multe locuri de muncă pe teritoriul Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici