Deschiderea frontierelor şi zborurile low-cost favorizează turismul pentru furt

Înmulţirea zborurilor low-cost şi deschiderea frontierelor în interiorul Uniunii Europene constituie un avantaj pentru turişti, dar poate fi o formă de turism nerecomandabilă, având în vedere că trei români au venit astfel pentru o săptămână în Franţa, pentru a fura, informează La Depeche.

35 afișări
Imaginea articolului Deschiderea frontierelor şi zborurile low-cost favorizează turismul pentru furt

Deschiderea frontierelor şi zborurile low-cost favorizează turismul pentru furt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Profitând de zborurile la preţuri reduse, trei români au venit pentru o săptămână în Franţa, poate pentru a vizita, dar şi pentru a fura, notează La Depeche în ediţia electronică de marţi.

Venind din Bucureşti, ei au aterizat la Lyon în 5 februarie, cu o cursă aeriană (preţul unui bilet fiind între 19 şi 132 de euro). În timpul periplului lor, oaspeţii au trecut pe la Intermarché de Garidech. În parcare, au abordat o pensionară căreia i-au cerut să le indice în ce direcţie ar trebui să meargă. Ei au deschis o hartă rutieră în faţa doamnei de 73 de ani. Ţinută de către unul dintre cei trei români, harta era de fapt folosită pentru a ascunde faptul că un altul cotrobăia în geanta bătrânei. Din geanta femeii au furat cardul bancar.

Înainte, la casa de marcat, ei au urmărit, peste umărul victimei, codul secret pe care aceasta l-a tastat. Ei au retras imediat banii. Ceea ce nu au prevăzut a fost că accentul lor românesc i-a intrigat pe comercianţi, întrucât intonaţia străină nu coincidea cu titularul cardului. Un vânzător a alertat poliţia municipală, care i-a dat pe cei trei în urmărire naţională.

Unul dintre cei trei români avea acte de identitate false. Anchetatorii au găsit asupra lor 2.400 de euro care au fost confiscaţi. Cei trei români au fost puşi în libertate sâmbătă, dar sunt convocaţi în faţa tribunalului din Albi în iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici