Dezvăluiri WikiLeaks: De ce a plecat Google din China

Statele Unite sunt convinse că autorităţile chineze sunt la originea piratării informatice a Google şi a statelor occidentale, potrivit documentelor secrete dezvăluite duminică de New York Times.

59 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri WikiLeaks: De ce a plecat Google din China

Dezvăluiri WikiLeaks: De ce a plecat Google din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre telegramele diplomatice secrete dezvăluite de site-ul WikiLeaks, un document provenind de la ambasada Statelor Unite la Beijing citează o "sursă chineză" potrivit căreia regimul comunist a jucat un rol în piratarea gigantului american de Internet, anunţă cotidianul american.

"Piratarea Google se înscrie în cadrul unei campanii informatice organizate de funcţionari, experţi privaţi în probleme de securitate şi hackeri recrutaţi de Guvernul chinez", potrivit telegramei citate de New York Times.

Serviciile chineze ar fi pătruns şi în reţelele informatice ale Statelor Unite şi aliaţilor lor, precum şi în cele ale lui Dalai Lama, adaugă cotidianul.

În martie, Google a anunţat că nu se va supune ordinului Guvernului chinez de a cenzura motorul său căutare, explicând că a fost victima unor atacuri informatice coordonate.

Conturile de "gmail" ale disidenţilor chinezi au fost sparte în cadrul acestor atacuri, a dezvăluit Google.

Ofensive ale hackerilor originari din China au fost evocate în trecut de Statele Unite, dar Washingtonul s-a ferit până în prezent să denunţe public regimul de la Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici