Diamante în valoare de 50 de milioane de dolari, furate pe aeroportul din Bruxelles

Un transport de bunuri a fost atacat luni seara pe aeroportul din Bruxelles de către bărbaţi înarmaţi care şi-ar fi însuşit diamante în valoare de 50 de milioane de dolari.

1357 afișări
Imaginea articolului Diamante în valoare de 50 de milioane de dolari, furate pe aeroportul din Bruxelles

Diamante în valoare de 50 de milioane de dolari, furate pe aeroportul din Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valoarea diamantelor furate luni seara într-un atac asupra unui furgon aparţinând companiei Brink's pe aeroportul din Bruxelles se ridică la 50 de milioane de dolari (aproximativ 37 de milioane de euro), a anunţat marţi Antwerp World Diamond Centre, care reprezintă sectorul în oraş.

"Este vorba despre diamante brute şi tăiate provenind din Antwerpen cu destinaţia Zurich, în Elveţia", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt, care a vorbit despre "unul dintre cele mai mari jafuri" de diamante de până acum.

Ea nu a dorit să precizeze identitatea furnizorilor şi cumpărătorilor acestor pietre preţioase.

Televiziunea publică flamandă VRT a evocat anterior un "pot" în valoare de 350 de milioane de euro.

Furgonul a fost atacat de către bărbaţi puternic înarmaţi care, în afară de diamante, ar mai fi luat aur, potrivit presei locale.

Infractorii au atacat un transport de valori organizat de către firma Brink's, ai cărei agenţi tocmai încărcau un avion aparţinând companiei elveţiene Swiss.

"Putem să confirmăm că la ora locală 19.47 (20.47, ora României), indivizi înarmaţi au pătruns în incinta aeroportului, la bordul a două vehicule care au trecut de perimetrul de securitate", a anunţat Brussels Airport.

Parchetul Bruxelles, care a confirmat atacul, urma să ofere informaţii suplimentare marţi dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici