Diplomat: John Bolton avertizase asupra rolului lui Rudy Giuliani în relaţia cu Ucraina

Fostul consilier prezidenţial pentru Securitate Naţională John Bolton avertizase asupra rolului lui Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, în interacţiunile cu Ucraina pentru investigarea afacerilor familiei lui Joseph Biden, afirmă un diplomat, citat Associated Press.

416 afișări
Imaginea articolului Diplomat: John Bolton avertizase asupra rolului lui Rudy Giuliani în relaţia cu Ucraina

Diplomat: John Bolton avertizase asupra rolului lui Rudy Giuliani în relaţia cu Ucraina

Diplomatul Christopher Anderson va transmite miercuri în Camera Reprezentanţilor că oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington erau preocupaţi de implicarea lui Rudolph Giuliani în politicile din Ucraina înainte de conversaţia din iulie a preşedintelui Donald Trump cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, care face obiectul investigaţiei ce ar putea conduce la procedura demiterii.

Christopher Anderson va descrie o şedinţă din iunie în care John Bolton a exprimat susţinere pentru obiectivul Washingtonului de intensificare a cooperării în domeniul energiei între SUA şi Ucraina şi despre impulsionarea preşedintelui Volodimir Zelenski să combată corupţia.

"Cu toate acestea, diplomatul a avertizat că Rudy Giuliani era o voce importantă în relaţia cu preşedintele Ucrainei, ceea ce putea fi un obstacol în calea unui angajament mai mare al Casei Albe", afirmă Anderson, conform unui document obţinut de Associated Press.

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici