Diplomat: Prelungirea negocierilor pe tema programului nuclear iranian este foarte probabilă

Prelungirea negocierilor dintre Iran şi marile puteri pe tema programului nuclear iranian, după data de 20 iulie, este "foarte probabilă", afirmă un diplomat occidental citat de AFP.

62 afișări
Imaginea articolului Diplomat: Prelungirea negocierilor pe tema programului nuclear iranian este foarte probabilă

Diplomat: Prelungirea negocierilor pe tema programului nuclear iranian este foarte probabilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dat fiind că este foarte improbabil să se ajungă la un acord definitiv la Viena până la sfârşitul acestei săptămâni, este foarte probabil că discuţiile vor continua lunile următoare", a declarat un diplomat occidental.

Negocierile cu Iranul pe tema controversatului program nuclear sunt "foarte dificile", afirma luni secretarul de Stat american, John Kerry. Şeful diplomaţiei americane s-a deplasat la Viena pentru a încerca să deblocheze negocierile cu Iranul înaintea termenului-limită de 20 iulie, până când ar trebui să se ajungă la un acord definitiv pe tema programului nuclear iranian.

Iranul este suspectat de Occident că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici