Directorul NSA vrea să discute cu europenii despre cooperarea în domeniul securităţii

În plină criză diplomatică din cauza interceptărilor comunicaţiilor în Europa, şeful agenţiei americane de informaţii NSA a propus miercuri o întâlnire cu europenii pentru a coopera mai bine în domeniul securităţii electronice şi antiterorismului.

227 afișări
Imaginea articolului Directorul NSA vrea să discute cu europenii despre cooperarea în domeniul securităţii

Directorul NSA vrea să discute cu europenii despre cooperarea în domeniul securităţii

Refuzând să facă declaraţii în timpul unei conferinţe la Washington despre acuzaţiile aduse la adresa agenţiei sale privind ascultarea telefonului mobil al cancelarului german, generalul american Keith Alexander s-a mulţumit să îl citeze pe fostul şef al informaţiilor interne franceze (DCRI), Bernard Squarcini, care a afirmat, conform acestuia, că "toată lumea spionează pe toată lumea".

"Să presupunem că Squarcini are dreptate, că toată lumea spionează pe toată lumea, adevărata întrebarea este «ce poate face cu adevărat rău ţării noastre?». Suntem de acord să spunem că aceasta ar fi terorismul şi ameninţările pe Internet", a explicat puternicul director al agenţiei care se ocupă de interceptarea comunicaţiilor.

Pentru generalul american "acest parteneriat cu Europa este absolut important. Însă aceasta trebuie să se facă cu toată lumea în jurul mesei, lăsând la o parte senzaţionalismul".

"Am parteneri buni în Franţa, Germania şi în restul Europei. Trebuie să ne aşezăm la masă pentru că trebuie să reglăm aceste probleme ale terorismului şi ameninţărilor electronice", a pledat el.

În timp ce purtătorul de cuvânt al guvernului francez Najat Vallaud-Belkacem a respins ca fiind "puţin credibile" "negările" generalului Alexander privind spionarea comunicaţiilor cetăţenilor europeni, directorul NSA a dezminţit din nou această practică miercuri.

"Percepţia că NSA a interceptat 70 de milioane de apeluri telefonice în Franţa, Spania sau Italia este factual incorectă. Nu suntem noi", a declarat el.

"Este vorba de fapt de state care lucrează împreună la operaţiuni militare, colectând ceea ce avem nevoie cu toţii pentru a ne proteja trupele din zonele unde lucrăm împreună", a continuat el, "aceasta nu are nimic de a face cu interceptări care să vizeze Europa, punct".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici