Dmitri Medvedev: Decizia Occidentului de a recunoaşte noile autorităţi de la Kiev este o aberaţie

Decizia Occidentului de a recunoaşte noile autorităţi din Ucraina este "o aberaţie", afirmă premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, ridicând "serioase semne de întrebare" în legătură cu legitimitatea puterii de la Kiev.

1816 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Decizia Occidentului de a recunoaşte noile autorităţi de la Kiev este o aberaţie

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La modul concret, astăzi nu mai avem cu cine să vorbim. Legitimitatea unora dintre organismele de putere de acolo ridică dubii serioase", a explicat Dmitri Medvedev, citat de AFP.

"Unii dintre partenerii noştri occidentali consideră că este legitim. Nu ştiu ce Constituţie au citit ei, dar mie mi se pare o aberaţie să consideri legitim ceea ce este rezultatul unei revolte", a subliniat Medvedev.

Uniunea Europeană, Polonia, Franţa, Germania şi Statele Unite au recunoscut deciziile Parlamentului ucrainean privind destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici şi desemnarea unui preşedinte interimar.

Declaraţiile lui Medvedev sunt prima reacţie publică a unui lider rus faţă de evoluţiile din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici