Doi ani de la moartea lui Kobe şi Gigi Bryant. O statuie cu cei doi a fost amplasată la locul accidentului

O sculptură a marelui jucător din NBA Kobe Bryant şi a fiicei sale Gianna "Gigi" Bryant a fost amplasată, miercuri, la locul unde s-a prăbuşit elicopterul în care au pierit, alături de alte şapte persoane, pe un deal din apropiere de Los Angeles, în urmă cu doi ani, relatează Reuters.

786 afișări
Imaginea articolului Doi ani de la moartea lui Kobe şi Gigi Bryant. O statuie cu cei doi a fost amplasată la locul accidentului

Sursa foto: Mediafax Foto

Statuia de bronz, de 73 kg, îi înfăţişează pe cei doi purtând echipament de baschet şi privindu-se reciproc, în timp ce Gigi ţine mâna lui Kobe, pe care acesta o aşează pe umărul ei.

Sculptorul Dan Medina a fost prezent pentru a-i saluta pe fanii care au făcut o drumeţie de doi kilometri până la locul amplasării statuii, pentru a aduce un omagiu fostei legende a baschetului american.

„Am făcut acest lucru pe cont propriu, nu m-a rugat nimeni să îl fac", a declarat Medina, citat de Reuters.

Pe piedestalul de oţel al statuii sunt gravate numele tuturor celor nouă victime ale accidentului ce a avut loc în dimineaţa zilei de 26 ianuarie 2020. De asemenea, este gravat celebrul citat al lui Bryant: „Eroii vin şi pleacă, dar legendele sunt pentru totdeauna".

De cinci ori campion NBA, în cele 20 de sezoane petrecute la Los Angeles Lakers, moartea lui Bryant, la vârsta de 41 de ani, a şocat lumea sportului profesionist şi a îndoliat mulţimile de fani.

Gigi avea 13 ani în momentul accidentului, care a avut loc în timp ce se îndreptau spre un turneu de baschet pentru juniori.

Omagii aduse lui Bryant de către prietenii, fanii şi foştii săi coechipieri au fost postate miercuri pe reţelele de socializare.

„Ştiu că mulţi dintre voi sunteţi acolo şi vă este dor de el şi încă vă doriţi să-i vedeţi strălucirea pe teren şi ceea ce făcea ca tată", a scris Kareem Abdul-Jabbar, de la Lakers, despre Bryant, care era tatăl a patru fete.

„A fost minunat modul în care antrena fetele şi le făcea să intre în joc. Sper ca toţi cei de acolo să vă amintiţi de el aşa cum ar trebui şi să vă rugaţi pentru soţia şi familia sa", a mai scris starul NBA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici