Doi comisari europeni monitorizează situaţia romilor români expulzaţi din Franţa

Doi comisari europeni, Viviane Reding şi Laszlo Andor, monitorizează situaţia referitoare la expulzarea unor romi români de către autorităţile franceze, pentru a se asigura că nu sunt încălcate regulile UE, relatează publicaţia electronică EUObserver, în ediţia de joi.

64 afișări
Imaginea articolului Doi comisari europeni monitorizează situaţia romilor români expulzaţi din Franţa

Doi comisari europeni monitorizează situaţia romilor români expulzaţi din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Urmărim situaţia îndeaproape pentru a ne asigura că regulile sunt respectate", a declarat Matthew Newman, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie şi drepturi fundamentale ale cetăţenilor europeni, Viviane Reding.

"Dacă un stat deportează pe cineva, trebuie să fim siguri că este (o măsură) proporţionată. Trebuie să fie de la caz la caz şi nu pentru o întreagă populaţie", a adăugat el.

Doi comisari ar monitoriza situaţia, respectiv Viviane Reding şi comisarul pentru Muncă şi afaceri sociale, Laszlo Andor.

Un număr de 79 de romi, care au acceptat repatrierea voluntară în schimbul a 300 de euro de adult şi 100 de euro de copil minor vor fi repatriaţi joi către Bucureşti la bordul unui avion închiriat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici