Doi jurnalişti polonezi ce realizau un reportaj despre accidentul de la Smolensk, reţinuţi în Rusia

Doi jurnalişti de la publicaţia poloneză Nasz Dziennik au fost reţinuţi în Rusia în timp ce colectau date pentru un material despre accidentul aerian de la Smolensk, în care a murit fostul preşedinte polonez Lech Kaczynski, informează site-ul postului Radio Polonia.

117 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti polonezi ce realizau un reportaj despre accidentul de la Smolensk, reţinuţi în Rusia

Doi jurnalişti polonezi ce realizau un reportaj despre accidentul de la Smolensk, reţinuţi în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi jurnalişti se aflau la un complex al Forţelor Aeriene, cu care controlorii de trafic de la Smolensk au ţinut legătura pe 10 aprilie 2010.

Potrivit ziarului Nasz Dziennik, jurnaliştii urmau să realizeze un interviu cu generalul Andrzej Blasik, un expert legist.

Jurnaliştii afirmă că nu au văzut niciun semn care ar fi interzis accesul în complex, dar au fost interpelaţi de două persoane care i-au predat agenţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB). Echipamentele celor doi reporteri polonezi au fost confiscate.

Cei doi jurnalişti au fost eliberaţi după aproximativ cinci ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici