Doi jurnalişti ruşi au fost răniţi în estul Ucrainei

Doi jurnalişti de la postul de televiziune rus Ren TV au fost răniţi într-un atac cu tiruri de mortiere, în estul Ucrainei, a anunţat postul de televiziune într-un mesaj postat pe Twitter, incident care intervine după ce un jurnalist rus a fost ucis luni în regiune.

115 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti ruşi au fost răniţi în estul Ucrainei

Doi jurnalişti ruşi au fost răniţi în estul Ucrainei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Un obuz a explodat în apropierea jurnaliştilor, cel mai probabil un tir de mortiere", a anunţat postul de televiziune, care a adăugat că cei doi angajaţi au fost răniţi. Jurnalistul Denis Kulaga a suferit răni la urechi, iar cameramanul a fost, de asemenea, rănit, a precizat Ren TV.

Incidentul a avut loc în regiunea Lugansk, la un kilometru de frontiera rusă, potrivit postului de televiziune Ren TV.

Rusia a denunţat acţiunile deliberate împotriva jurnaliştilor, în condiţiile în care trei jurnalişti au fost ucişi în ultimele săptămâni în Ucraina.

Un cameraman în vârstă de 68 de ani de la postul public de televiziune rus a fost ucis luni când însoţea civili şi insurgenţi în apropierea unei unităţi militare ucrainene din regiunea Doneţk.

Fotograful italian Andrea Rocchelli a fost, de asemenea, ucis în apropiere de Slaviansk la sfârşitul lunii mai, iar în acelaşi atac şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean rus, Andrei Mironov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici