Doi jurnalişti ruşi, reţinuţi în estul Ucrainei, sunt acuzaţi de Washington că transportau armament

Diplomaţia americană a pus la îndoială, marţi, statutul a doi jurnalişti ruşi, reţinuţi în estul Ucrainei, acuzându-i că transportau armament în vehiculele lor.

764 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti ruşi, reţinuţi în estul Ucrainei, sunt acuzaţi de Washington că transportau armament

Doi jurnalişti ruşi, reţinuţi în estul Ucrainei, sunt acuzaţi de Washington că transportau armament

Mai mulţi jurnalişti au denunţat arestarea lor de către servicii de securitate ruse, în Crimeea anexată de Rusia, în timp ce Moscova acuză Kievul să a reţinut doi reporteri ruşi în estul Ucrainei.

În cel de-al doilea caz, este vorba de doi jurnalişti ai site-ului rus Life News, arestaţi de militari ucraineni în apropierea oraşului Kramatorsk, provocând furia Moscovei, care cere eliberarea imediată a reporterilor.

Site-ului rus Life News menţionează că Oleg Sidiakin şi Marat Zaicenko au fost reţinuţi în timp ce filmau violenţele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki, "serviciile de securitate ucrainene au reţinut indivizi cu acreditări de jurnalişti false, emise de "republica" autoproclamată Doneţk.

Jurnaliştii arestaţi "transportau în maşinile lor rachete antiaeriene portabile", a afirmat Psaki, cu referire la "informaţii de presă" sau date obţinute în urma unor discuţii cu autorităţile de la Kiev.

Recent, corespondentul cotidianului polonez Gazeta Wyborcza în Rusia, Waclaw Radziwinowicz, a fost arestat în Crimeea de funcţionari ai SFB (Serviciul federal de securitate al Rusiei) şi eliberat după şase ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici