Donald Trump a discutat cu Angela Merkel despre relaţiile comerciale şi crize internaţionale

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon, marţi seară, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, despre problema taxelor vamale impuse de Washington la importurile de oţel şi aluminiu, precum şi despre atacul chimic din Marea Britanie şi alte crize internaţionale, anunţă Casa Albă.

289 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a discutat cu Angela Merkel despre relaţiile comerciale şi crize internaţionale

Donald Trump a discutat cu Angela Merkel despre relaţiile comerciale şi crize internaţionale

"Preşedintele Donald Trump a vorbit marţi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru a reafirma relaţia de cooperare între Statele Unite şi Germania în al patrulea mandat de cancelar", anunţă Casa Albă într-un comunicat.

"Cei doi lideri au salutat anunţurile aliaţilor din cadrul NATO, Uniunii Europene şi ale altor parteneri de a expulza agenţi de informaţii ruşi în semn de solidaritate cu Marea Britanie, ca reacţie la utilizarea neinteligentă de către Rusia a armelor chimice", precizează Preşedinţia SUA.

"Preşedintele SUA şi cancelarul Germaniei au discutat despre acţiuni comune pentru contracararea practicilor economice incorecte ale Chinei şi despre obţinerea ilegală de proprietăţi intelectuale. De asemenea, au discutat despre uniformizarea sistemului de tarife comerciale şi despre criza cu regimul din Coreea de Nord", precizează Casa Albă.

Guvernul de la Berlin a confirmat conversaţia telefonică, pledând pentru "un proces de dialog" între Uniunea Europeană şi Statele Unite pe tema politicilor comerciale prin respectarea reglementărilor internaţionale, potrivit agenţiei DPA şi publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Numeroase ţări din cadrul NATO şi Uniunii Europene au expulzat diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, atribuit Rusiei, care neagă orice implicare.

Administraţia Donald Trump a anunţat recent exceptarea temporară a ţărilor Uniunii Europene de la taxele vamale suplimentare impuse de Washington la importurile de oţel şi aluminiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici